Syrop z cebuli


Akcja na Durszlaku "Zwiększamy odporność" przypomniała mi pewien specyfik, którym byłam karmiona jako dziecko, a później sama "zasilałam"  własne. To syrop z cebuli. Nastawiałam go raz na trzy, cztery dni. Z jednej dużej cebuli. Miałam specjalny mały, pękaty słoiczek, w którym układałam plasterki jeden na drugim, przesypując je cukrem. Ok 3-4 łyżeczek na cebulę. Po dwunastu godzinach był gotowy. Gdy się kończył robiłam nowy. Nie warto robić go więcej jednorazowo bo po kilku dniach zaczyna nieprzyjemnie pachnieć i zniechęca do picia zwłaszcza dzieci.

Dawkowanie - jedna łyżka przed snem. Codziennie. Wiosną i jesienią.






Na zdrowie!



2 komentarze:

Dziękuję za cierpliwość w pokonywaniu antyspamowych zasieków

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...