Kurczak podchmielony


Średniej wielkości kurczaka bardzo starannie myję i  układam na dnie naczynia.
Najlepiej szklanego. Nacieram solą i pieprzem. Dodaję paprykę, czosnek i skrapiam cytryną.
Tak wstępnie przygotowanego po godzinie zalewam szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodaję 100 ml. ginu, 100 ml. koniaku, 200 ml. smirnoffa, 50 ml. białego rumu i obowiązkowo 150 ml. tequili wink. Ponownie odstawiam na min. dwie godziny. Dwukrotnie odwracam polewając marynatą. Pachnie cudownie. Potrawy nie poddaję obróbce termicznej.  Kurczaka wyciągam z marynaty i wyrzucam.  Jest zbędny.
Za to sos!  Sos jest palce lizać !!!  




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za cierpliwość w pokonywaniu antyspamowych zasieków

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...