Najprostsza sałatka ziemniaczana jaką znam a zarazem nasza ulubiona.
Znakomity dodatek do mięs na zimno, ryb wędzonych, śledzi a także do grilla.
Prosta i szybka w wykonaniu.
Dodatek oliwy truflowej czyni ją oryginalną i wyrafinowaną w smaku.
- 6 ziemniaków
- 1/2 kalafiora
- 6 jajek
- 1 szalotka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka oliwy truflowej
- sól, biały pieprz do smaku
Ziemniaczki gotujemy w mundurkach (młodych nie obieramy), Jeszcze lepiej jak zostaną nam z wczorajszego obiadku.
Kalafiora podzielonego na różyczki gotujemy al dente, jajka na twardo.
Ziemniaki, jajka i cebulkę kroimy w grubą kostkę, łączymy z kalafiorem, majonezem i oliwą, przyprawiamy do smaku i gotowe.
Jeśli zamienimy kalafiora na solonego śledzia dostaniemy równie pyszną i prostą sałatkę śledziową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za cierpliwość w pokonywaniu antyspamowych zasieków