Czas na dietę - ryż brązowy z pieczarkami i bakłażanem

Mój kolejny dietetyczny obiadek. Tym razem eksperyment z brązowym ryżem. 
Nie jestem jego wielbicielką ale w tym zestawie obronił się znakomicie. 
Jadłam go w dwóch odsłonach. Na ciepło jako danie obiadowe i na zimno w charakterze kolacyjnej sałatki. Obie bardzo smaczne.

Przygotowanie dania jest proste i szybkie.

50 g brązowego ryżu - można go zastąpić zwykłym długoziarnistym
6 pieczarek
1/2 cebuli
1/2 bakłażana

Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu
Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w grube plasterki, poddusić na łyżeczce masła.
Bakłażana pokroić w cienkie plastry i posolić. 
Kiedy puści sok osuszyć i grillować kilka minut.
Połączyć składniki, doprawić do smaku świeżym rozmarynem i białym pieprzem. Podawać z roszponką lub inną sałatą.






więcej tutaj:




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za cierpliwość w pokonywaniu antyspamowych zasieków

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...