Mój kolejny dietetyczny obiadek. Tym razem eksperyment z brązowym ryżem.
Nie jestem jego wielbicielką ale w tym zestawie obronił się znakomicie.
Jadłam go w dwóch odsłonach. Na ciepło jako danie obiadowe i na zimno w charakterze kolacyjnej sałatki. Obie bardzo smaczne.
Przygotowanie dania jest proste i szybkie.
50 g brązowego ryżu - można go zastąpić zwykłym długoziarnistym
6 pieczarek
1/2 cebuli
1/2 bakłażana
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu
Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w grube plasterki, poddusić na łyżeczce masła.
Bakłażana pokroić w cienkie plastry i posolić.
Kiedy puści sok osuszyć i grillować kilka minut.
Połączyć składniki, doprawić do smaku świeżym rozmarynem i białym pieprzem. Podawać z roszponką lub inną sałatą.
więcej tutaj:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za cierpliwość w pokonywaniu antyspamowych zasieków