tag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post4357097820124150669..comments2023-10-19T21:24:42.385+02:00Comments on Kuchenna Wyspa Smaków: Domowy ser korycińskiUnknownnoreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-29929719231130938032012-06-17T21:33:04.681+02:002012-06-17T21:33:04.681+02:00Koryciński i ten z orzechami mocno działają na moj...Koryciński i ten z orzechami mocno działają na moją wyobraźnię, może się kiedyś zdecyduję na wyrób domowy, póki co kupowałam na Eko Bazarze...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-84621242190047223042011-12-17T21:25:49.005+01:002011-12-17T21:25:49.005+01:00też robię ser korycinski wg tego przepisu. Z mleka...też robię ser korycinski wg tego przepisu. Z mleka z mlekomatu. Pyszny.paproszkowe smakihttps://www.blogger.com/profile/15095864618439011265noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-83558271724866474552011-11-01T21:12:22.192+01:002011-11-01T21:12:22.192+01:00Grzegorz: I słusznie. To był ogromny ser. Jego czę...Grzegorz: I słusznie. To był ogromny ser. Jego część nadal spoczywa w zamrażarce. Na początek proponuję ćwiczenia na 3-4 litrach mleka. Ze sklepu. Jak wytrwasz bez rozczarowań będziesz jeździł na wieś po mleko. Trzymaj się temperatury, ilości podpuszczki, wielkości skrzepu, czasu ociekania. To najważniejsze. Reszta przyjdzie z czasem. <br />Nie będziesz wielkim serowarem. Wystarczy, że pokochasz swój ser!Myszahttps://www.blogger.com/profile/16203932700659804836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-42909567493049686762011-11-01T20:24:16.893+01:002011-11-01T20:24:16.893+01:00Przepis jak i samo zdjęcie jest interesujące jedna...Przepis jak i samo zdjęcie jest interesujące jednak przeraża mnie trochę te 15 litrów mleka.Grzegorzhttps://www.blogger.com/profile/10128097367762356809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-3036410870610326932011-10-28T19:02:26.638+02:002011-10-28T19:02:26.638+02:00Oj pyszny pyszny potwierdzam....a ja przekręcałam ...Oj pyszny pyszny potwierdzam....a ja przekręcałam go 2 razy i nie moczyłam ostatnio w solance tylko nacierałam solą skórkę....jest chrupiąca :-)Dorota "Moje Małe Czarowanie" Owczarekhttps://www.blogger.com/profile/15539526385577328100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-86292185284339346852011-10-23T12:06:23.233+02:002011-10-23T12:06:23.233+02:00Ja również robiłam ser koryciński, tyle, że z 4-5 ...Ja również robiłam ser koryciński, tyle, że z 4-5 litrów mleka: tyle byłam w stanie przetworzyć w mojej kuchni:) Jeśli masz ochotę, możesz zajrzeć:<br /><br /><a href="http://ziolowyzakatek.com.pl/2010/09/ser-korycinski/" rel="nofollow"> Ser koryciński </a><br /><br />Ja obracam ze trzy razy w ciągu całej produkcji (bo jestem leniwa:)) i też wychodzi!<br /><br />Pozdrawiam:)Atriahttp://www.ziolowyzakatek.com.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-1923550153654484842011-10-22T17:20:38.595+02:002011-10-22T17:20:38.595+02:00Ser jest pycha. Wczoraj rozmroziłam część tego ze ...Ser jest pycha. Wczoraj rozmroziłam część tego ze zdjęcia. Jest doskonały. Trudno poznać, że mrożony.Myszahttps://www.blogger.com/profile/16203932700659804836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-70414862315010903032011-10-22T09:41:25.493+02:002011-10-22T09:41:25.493+02:00trochę jest roboty, ale ze zdjęcia widać że ser je...trochę jest roboty, ale ze zdjęcia widać że ser jest wart zachodu. Genialny! ja też nigdy nie jadłam takiego prawdziwego korycińskiego sera, ale ostatnio widziałam go za 38 zł/kg na jednym z łódzkich targowisk. Może się kiedyś skuszę.<br /><br />Pozdrawiam i gratuluję cierpliwości.<br />MonikaMonika - Twoja Asystentkahttps://www.blogger.com/profile/07274391675357213213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-42665727717474643462011-10-21T10:20:01.587+02:002011-10-21T10:20:01.587+02:00http://www.zdrowodomowo.pl/Produkty/PODPUSZCZKA I ...http://www.zdrowodomowo.pl/Produkty/PODPUSZCZKA I KULTURY STARTEROWE DO SERÓW /50/Beatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-43699769367909557842011-10-21T10:19:38.421+02:002011-10-21T10:19:38.421+02:00takie coś znalazłam, podaję bo może innym też się ...takie coś znalazłam, podaję bo może innym też się przydaBeatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-67214555424018335242011-10-21T09:56:23.603+02:002011-10-21T09:56:23.603+02:00Podpuszczkę kupuję na Allegro. Najmniejsze opakowa...Podpuszczkę kupuję na Allegro. Najmniejsze opakowanie jakie znajdę. Dawkuje się ją w kropelkach więc wystarcza na bardzo długo.<br /><br />Miłego ważenia sera :)Myszahttps://www.blogger.com/profile/16203932700659804836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-28807879480990763612011-10-21T08:50:07.526+02:002011-10-21T08:50:07.526+02:00a gdzie kupuje się podpuszczkę?a gdzie kupuje się podpuszczkę?Beatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4698292717567865610.post-67452499416894392132011-09-19T14:04:27.026+02:002011-09-19T14:04:27.026+02:00Genialny serek, skuszę się na pewno i ja na jego z...Genialny serek, skuszę się na pewno i ja na jego zrobienie :)kuchennefascynacjehttp://www.kuchennefascynacje.blox.plnoreply@blogger.com